Het Gurdjieff Kwartet

Het Gurdjieff kwartet speelt de muziek die George Ivanovitsj Gurdjieff (1866-1949) samen met de Russische componist Thomas de Hartmann (1885-1956) noteerde tussen 1915 en 1929. Gurdjieff liet zich inspireren door de muziek die hij tegenkwam tijdens zijn lange reizen door Azie, Afrika en het Midden Oosten. Hij hoorde de muziek in kloosters, kerken en op straat. Gurdjieff kwam in aanraking met oeroude melodieën die toegepast werden bij rituelen, meditaties en heilige dansen. Hij verwondert zich over de effecten hiervan, zowel op hemzelf, als op anderen.

Tijdens een concert van het Gurdjieff kwartet wordt de muziek verbonden met enkele verhalen uit het avontuurlijke leven van deze componist, mysticus, schrijver en choreograaf.

Rani Kumar heeft arrangementen gemaakt voor een strijkkwartet. Met viool, altviool, cello, gitaar, mandoline en harmonium worden verschillende dansen, hymnes en walsen uitgevoerd. Bezetting: Rani Kumar – Altviool, Merel Jonker – Viool, Maaike Peters – Cello, Ibo – Viool, Gitaar, Mandoline, Harmonium.

Voor Info en/of boekingen : ibobakker@gmail.com

www.thegurdjieffquartet.com